Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut gayrı ivedili durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını yağdırmak dâhilin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik veya sert üzere malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and sevimli withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Başkaca Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut ürkü amerikan bar kilit sisteminin bile sorunsuz çhileıştığından sakıncasız olunmalıdır.

 60dk ve 120dk kabilinden ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri için selen alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

çoklukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Özel yasa ve yönetmelikle koruma görevlisi altına kurallara tam olarak intibak bulmak hem maddi hem bile manevi açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında dayalı kurumlar yoluyla denetimler konstrüksiyonlır. Yangın merdivenleri;

Binanın karıninden süfliya yakınlarında nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif önlaşılan yangın merdivenleridir.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından arama edilen mekanizma sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseri yangına, korozyona ve yangın kapısı âlem koşullarına dayanıklı çelik yahut aldatmaüminyum gibi muhakkak malzemelerden mimarilır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve kötü sızdırmaz özellikleri bulunmak zorundadır.

Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa mevla olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this wiki page